• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Cukinijų tema tikrai neišsemiama, nes cukinija tokia universali, kad tinka ir pritinka prie daugelio. Šiandien vakarienei serviruoju blynus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

 Cukinijų tema tikrai neišsemiama, nes cukinija tokia universali, kad tinka ir pritinka prie daugelio. Šiandien vakarienei serviruoju blynus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

 Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min. Reikės:

  • 2 jaunos cukinijos;
  • 1 a. š. druskos;
  • Žiupsnis pipirų;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • Šlakelis aliejaus;
  • 2 saujos virtų miško grybų (naudojau šaldytus);
  • Saujelė žalumynų;
  • 2 – 3 v. š. miltų.

Cukinijas sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska ir paliekame apie 0,5 val. pastovėti.

Daržoves nulupame, nuplauname. Morką sutarkuojame, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, miško grybus taip pat pasmulkiname.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname smulkintas daržoves, kol šios šiek tiek suminkštės. Atvėsiname.

REKLAMA

Cukinijas gerai nuspaudžiame, dedame į dubenį. Ten pat mušame kiaušinius, dedame grybus, kepintas daržoves, smulkintus žalumynus. Pagardiname druska ir pipirais. Įmaišome miltus.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame blynus iš abiejų pusių, uždengę dangčiu ant silpnos kaitros, kol blynai iškeps ir apskrus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų